Webinar: Hoe gaat het met jouw leerlingen?

Webinar: Hoe gaat het met jouw leerlingen?
Binnenkort kun je je leerlingen weer zien zonder tussenkomst van een beeldscherm. Hoe zitten ze in hun vel en wat hebben ze nodig om het schooljaar goed af te ronden en goed voorbereid te zijn op volgend jaar? Veel docenten hebben redelijk snel een aardig beeld van hoe hun leerlingen er op hun vakgebied voor staan, ook al is dat op afstand ook een uitdaging. Wij helpen je graag verder met deze webinar over hulpmiddelen om snel een completer beeld van je leerlingen te krijgen.

Hart-handen instrumenten
Je kunt naast de objectieve toetsen voor het hoofd, nu ook hart-handen instrumenten inzetten via het JIJ! Leerlingvolgsysteem. Zo breng je met zelfevaluaties onder meer de ‘Leeraanpak’ van een leerling (bv. doorzettingsvermogen, organiserend vermogen, kunnen plannen) in kaart en het ‘Creatief vermogen’ (bv. volhardendheid, vindingrijkheid, trots zijn op je werk). Je krijgt hiermee een inkijkje in hoe een leerling over zichzelf denkt, wat een mooi aanknopingspunt is voor een (mentor)gesprek. De combinatie van al deze factoren kan je helpen om bij te sturen op concrete aspecten.

Webinar

In deze webinar vertellen we je meer over:
– het doel
– het gebruik van de hart-handen instrumenten en
– hoe je de resultaten van de instrumenten kunt interpreteren.

Doelgroep: Gericht op het mentoraat – alle docenten
Introductie: Methodespecialist Marjolein van der MoerPresentatie: Stephanie Drenth (onderwijskundig adviseur) en Jesús de la Torre y Rivas (trainer/adviseur)

Data en tijden
Dinsdag 26 mei 2020 15.30 – 16.15 uur
Donderdag 28 mei 2020 15.30 – 16.15 uur

Meld je via onderstaande link:
https://www.malmberg.nl/voortgezet-onderwijs/artikelen/webinar-back2school-hoofd-hart-en-handen-.htm